UPDATE – 06.57: Traficul s-a reluat în primă fază pe sensul de mers către Adjud, în jurul orelor 03.30-04.00.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În urma ploilor torențiale căzute în noaptea de 15 spre 16 iunie, DN 11A, care face legătura între Onești și Adjud, a fost blocat mai multe ore.

“În urma colmatării unui canal aflat în proximitatea drumului DN 11A, pe raza localității Rădeana, comuna Ștefan cel Mare, calea de comunicații a fost colmatată pe o lungime de 100 de metri, fapt ce a dus la blocarea mai multor vehicule în zonă.

ISUJ Bacău a intervenit cu 27 de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă, un autocamion, o barcă, trei autospeciale de primă intervenție și comandă și trei motopompe, salvând patru adulți și un minor în vârstă de 3 ani.

Totodată, din cauza precipitațiilor abundente căzute în zonă, au fost inundate două curți.

De asemenea, pentru îndepărtarea aluviunilor de pe partea carosabilă, la fața locului au acționat și trei utilaje din cadrul primăriei.

În municipiul Onești, pe strada Mihai Bravu, a fost inundată o curte. Pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice, la fața locului s-au deplasat șase pompieri militari cu o autospecială de primă intervenție și comandă, un microbuz și două motopompe.

Și în acest moment (n.r. – ora 03.18) se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor pe segmentul de 100 de metri de pe drumul național DN 11A”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISUJ Bacău.