UPDATE – 17.43: Incendiul a fost localizat și se manifestă la trei case, două adăposturi de animale și anexe, pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați. Se lucrează pentru stingerea incendiului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nici bine nu a fost stins incendiul de pădure din satul Apa Asău, comuna Asău, că pompierii au primit o nouă alarmă din aceeași localitate. De această dată este vorba de două case și un adăpost de animale.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, în această după-amiază (n.r. – marți, 24 aprilie), în jurul orei 16.30, pentru a stinge incendiul care a cuprins două case și un adăpost de animale din satul Apa Asău, comuna Asău.

“Se deplasează cinci autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul detașamentelor de pompieri Bacău, Moinești, Garda de Intervenție Comănești și Punctul de lucru Brusturoasa. Totodată, la fața locului se deplasează și Grupa operativă a Inspectoratului. Există posibilitatea ca incendiul să se extindă la vecinătăți”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău.

Acest nou incendiu produs în satul Apa Asău vine la scurt timp după ce pompierii au anunțat retragerea tuturor forțelor de la locul incendiului de pădure ce le-a dat de furcă mai bine de două zile (detalii AICI).