Vlad Năfureanu (23 de ani), inginer de software și programator, oferă un program software cu ajutorul căruia poate fi gestionat foarte ușor întreg fluxul de producție al unei companii – de la preluarea comenzilor, proiectare, execuție și încheind cu livrarea produsului către client. Softul are aplicabilitate și la cei care nu fac producție.

Pachetul software a fost prezentat publicului în cadrul târgului ExpoWood 4iTech – manifestare expozițională care a avut loc la Brașov, în perioada 19-21 aprilie 2018, și care a reunit companii de prestigiu din țară care activează în industria exploatării și prelucrării lemnului.

Proiectul gândit de dataERP a atras atenția majorității managerilor companiilor participante și vizitatorilor la târg de la bun început. De ce? Pentru că softul propus de dataERP le oferă managerilor posibilitatea de a urmări îndeaproape fluxurile de producție și chiar de a interveni în cazul unor deficiențe, fără a mai fi necesară prezența lor fizică în fabrică. Pot conduce operațiunile la fel de eficient de la distanță, printr-un simplu click!

Când a început să lucreze la soft, Vlad Năfureanu a avut în vedere absolut toate deficiențele care pot apărea pe ciclul de producție. A contat enorm faptul că părinții săi dețin o fabrică de mobilă. Așa a aflat care sunt problemele ce pot apărea în procesul de producție. Și a lucrat intens, sute de ore de muncă, zile și nopți la rând, pentru ca toate acestea să poată avea o rezolvare și când managerul nu poate fi prezent printre angajații săi.

Softul este o suită de aplicații integrate, fiind bazat pe cea mai populară platformă de tip ERP. Nu e complicat deloc. Softul funcționează pe un server conectat la o bază de date relațională, comună tuturor aplicațiilor, și este accesibil prin conexiuni securizate de la birou, de acasă, din deplasare sau concediu, având o interfață web”, a spus Vlad Năfureanu.

Ca să vă faceți o idee, softul dataERP este în măsură să identifice și să rezolve orice problemă care ar putea apărea pe fluxul de producție. Câteva exemple: sistemul anunță din timp când un utilaj are nevoie de mentenanță iar managerul poate programa repararea lui fără a afecta producția; dacă se acceptă o ofertă, aceasta se transformă în comandă de achiziție și generează o mișcare de stoc (NIR) și o factură a furnizorului care merge către contabilitate.

Pe lângă multe altele, cu ajutorul softului dataERP mai pot fi urmărite orele lucrate de fiecare angajat în parte și analizată productivitatea acestora.

Și angajații au de câștigat de pe urma softului dataERP: comenzile de lucru pot conține foi de lucru cu descrierea operațiunii care urmează să fie executată, ușurând astfel munca angajaților.

“Mi-a atras atenția faptul că-mi pot gestiona business-ul din concediu. Cred că am 10 ani de când nu am mai plecat într-un concediu, fiindcă nu am găsit pe cineva priceput și de încredere care să conducă business-ul în lipsa mea. Chiar mă interesează să implementez acest soft”, a spus unul dintre managerii care au asistat atât la expunerea susținută de Vlad Năfureanu, cât și la demonstrația practică ce a urmat.