Un serviciu de imagistică medicală prin rezonanță magnetică va fi deschis în cadrul Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Dr. Luca”, dar numai după ce se va găsi omul dispus să vină cu aparatura.

Administrația oneșteană a pregătit în acest sens un spațiu în suprafață totală de 86,7 metri pătrați, situat în cadrul Spitalului Municipal, pe care îl va oferi spre închiriere pe o perioadă de cinci ani, în urma unei licitații publice. Prețul de pornire este de 3 lei/mp/lună, fără TVA.

rmnPentru a putea participa la licitație, este nevoie să fie îndeplinite mai multe condiții simultan. Una dintre acestea prevede ca ofertantul să dispună de o aparatură de rezonanță magnetică care să nu fie mai veche de anul 2010. Gratuitățile pentru urgențele din unitatea spitalicească oneșteană, asigurarea serviciului în regim de urgență pe timp de noapte și practicarea unor tarife reduse pentru persoanele beneficiare de ajutor social, precum și pentru pensionari sau veterani de război care nu au asigurare medicală sunt alte câteva criterii de selecție importante în desemnarea câștigătorului. “Mamaie, pentru noi, bătrânii, ar fi foarte bine să avem RMN-ul ăsta mai aproape de casă. Și eu, și soțul meu am fost de câte două ori la Bacău, pentru un RMN d-ăsta. Am pierdut toată ziua pe-acolo, și la vârsta noastră nu mai rezistăm să stăm numai pe drumuri”, ne-a declarat o pensionară.

În funcție de model și de anul de fabricație, prețul unui aparat RMN variază între 500.000 și un milion de euro. Deschiderea unui serviciu de imagistică medicală prin rezonanță magnetică în cadrul spitalului oneștean este stringentă, această unitate medicală deservind peste 200.000 de locuitori din jumătatea vestică a județului.