Înfierați de restul salariaților – “nici n-a început bine anul și au avut deja o căruță de libere!, bugetarii oneșteni au bifat astăzi a treia zi la rând în care au stat peste program, pentru a recupera ziua de luni, 23 ianuarie, când au stat acasă, în urma unei hotărâri a Guvernului.

Începând de miercuri, 25 ianuarie, când au revenit la lucru după minivacanța de patru zile ocazionată de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, bugetarii oneșteni au stat la serviciu câte 10 ore/zi. La fel se va întâmpla și luni, 30 ianuarie, când se va sta peste program două ore.

Se știa încă de la început că ziua de 23 ianuarie urmează a fi recuperată, dar așa îi place românului, să se uite peste gard, în curtea vecinului, să comenteze el toate!”, a reacționat un angajat al Primăriei Onești.

Funcționarii primăriei oneștene au decis să rămână la serviciu câte două ore în plus timp de patru zile, deși Guvernul le oferise și posibilitatea de a recupera liberul primit la începutul săptămânii în ziua de sâmbătă, 28 ianuarie, când ar fi urmat să se lucreze în regim de program normal.

Încă de când s-a luat decizia de a le da bugetarilor liber pe 23 ianuarie, pentru a lega week-end-ul cu ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, care este sărbătoare națională, Guvernul a stabilit ca recuperarea să se facă până pe 31 ianuarie.