Taximetriștii din Onești care nu vor înțelege că trebuie să respecte, ad litteram, regulamentul privind transportul în regim de taxi stabilit de autoritățile locale vor avea de suportat consecințele legii.

V-ați săturat să vedeți, peste tot prin oraș, mașini de taxi parcate pe trecerile de pietoni, sau care blochează pur și simplu intersecțiile în așteptarea clienților? Sunteți la volanul mașinii dvs și când vă e lumea mai dragă vă treziți că taxiul din față oprește din senin blocându-vă calea, pentru a lua/a încheia o comandă?

Toate aceste deficiențe și multe altele ca ele vor fi eliminate în curând, șeful Poliției Municipiului Onești, comisar șef Lucian Nastasiu (foto mic), fiind hotărât să facă ordine în traficul din oraș! Tocmai de aceea, numărul unu din poliția oneșteană le-a cerut autorităților să “updateze” de urgență regulamentul privind transportul în regim de taxi pe raza municipiului, astfel încât polițiștii rutieri să poată acționa împotriva tuturor celor care greșesc. Nastasiu a sesizat faptul că Primăria nu are prevăzute decât 60 de locuri de parcare pentru cele 200 de taxiuri câte sunt înregistrate în Onești, la ora actuală, și a cerut suplimentarea acestora. Totodată, Nastasiu le-a propus autorităților locale să scoată la licitație locurile de parcare rezervate taximetrelor. În acest fel, fiecare operator de taxi din oraș va avea rezervat un anumit număr de locuri de parcare, în diferite puncte ale orașului, iar revendicările unui loc sau altul de parcare vor dispărea. La fel și scuzele care ar apărea în momentul în care șoferii ar fi depistați că au parcat în locuri interzise.

Cel mai important lucru, după cum a subliniat Nastasiu, este ca autoritățile locale să reglementeze rapid toate aceste aspecte care privesc transportul în regim de taxi, în oraș. “Îmi doresc să existe o ordine în trafic, nu ceea ce este astăzi, când circulația autovehiculelor în regim de taxi se face total necorespunzător, mă refer la parcări, garări, etc. Noi avem datoria să acționăm și o vom face, dar nu putem să luăm măsuri decât după ce dvs (n.r. – autoritățile locale) stabiliți clar care sunt locurile de parcare dedicate taximetriștilor și le semnalizați ca atare, prin indicatoare. Trebuie acționat urgent, pentru că sunt ore în care traficul este supraaglomerat și se întâmplă ca taxiuri parcate neregulamentar să blocheze circulația cu totul. De pildă, la Școala Gimnazială nr. 1 taxiurile sunt parcate mai mereu pe trecerile de pietoni, la fel și în zona pieței, unde acestea mai ocupă pe deasupra și parcările dedicate clienților, ceea ce nu e normal”, a afirmat șeful poliției oneștene.

După ce va intra în vigoare noul regulament privind transportul în regim de taxi – a avertizat Nastasiu – toți taximetriștii prinși că încalcă legea vor fi sancționați aspru. Nastasiu, care nu are nici trei luni de când a preluat șefia poliției oneștene, a mai sesizat un aspect interesant, și anume faptul că mai multe taxiuri circulă fără a avea aplicată la lov vizibil acea “bulină” care indică faptul că mașina este autorizată de Primărie să desfășoare acest serviciu. Și acești operatori vor fi sancționați contravențional, conform legii!

“Bine le face (n.r. – taximetriștilor), că mulți dintre ei cred că sunt străzile lor, circulă ca nebunii, nu-ți dau prioritate, depășesc pe linie continuă, fac numai nenorociri, nu respectă nicio regulă! Să-i amendeze de să-i rupă, nu cred că se supără nimeni!, a comentat un șofer cu vechime.