Pârtia Nemira de la Slănic Moldova nu prezintă un grad foarte ridicat de periculozitate, fiind destinată în special amatorilor, dar chiar și așa șase persoane tot au avut nevoia de intervenția salvamontiștilor băcăuani, iar asta în numai un weekend. Iar de mâine începe o nouă aventură pe pârtia acoperită de un nou strat de zăpadă.

“Un sfârșit de săptămână încărcat pentru salvatorii montani de pe partia de schi Nemira din Slănic Moldova. Au fost 6 persoane accidentate, la care am intervenit, am acordat primul ajutor, trei dintre ei fiind predați la ambulanță. 
Recomandăm persoanelor care vor să învețe să schieze să apeleze la profesioniști – monitori de schi/snowboard. Învățarea schiului pe cont propriu implică riscuri pentru persoana proprie, dar mai ales pentru ceilalți schiori de pe pârtie.


O altă problemă majoră sunt persoanele care schiază cu viteză foarte mare, fără să controleze schiurile, și care au lovit și/sau speriat pe ceilalți schiori. Din păcate inconștiența unora este la fel de mare și anul acesta. Facem un apel insistent să respectați regulile pe pârtia de schi (decalogul schiorului – este afișat și la baza pârtiei și în zona superioară).
Reamintim că pârtia este destinată/omologată exclusiv pentru schi/snowboard, și este interzis săniușul și deplasarea pe jos pe pârtie”
, se arată într-o informare a Salvamont Bacău.

Pârtia de la Slănic Moldova s-a deschis sezonul acesta pe 12 ianuarie, iar a doua zi, pe 13, o fetiță a fost luată cu ambulanța – DETALII AICI.