Pârtia de schi “Nemira” de la Slănic Moldova abia s-a deschis ieri, (n.r. – sâmbătă, 12 ianuarie) pentru prima dată în sezonul 2018-2019, că astăzi, în jurul orei 16.00, a avut loc și un prim și nefericit accident, o fetiță de circa 10 ani fiind evacuată de urgență de pe pârtie de către un echipaj Salvamont.

Fetița plângea de durere când a ajuns la ambulanța care aștepta la baza pârtiei. Copilul avea imobilizat piciorul drept într-o atelă și a fost imediat preluat de echipajul medical de pe salvare. Cel mai probabil, a căzut pe pârtie în timp ce schia.

Din câte se pare, accidentarea suferită de mica schioare nu a fost totuși foarte gravă, mai mare fiind spaima trăită de fetiță.

Pârtia de la Slănic Moldova s-a deschis oficial ieri. Cu toate că tarifele de acces, atât pentru schiori cât și pentru turiști, au fost majorate față de sezonul precedent, s-a înregistrat un flux de persoane impresionant. Nu doar pârtia a fost foarte aglomerată. Cei care au venit la schi cu mașina personală au fost nevoiți să dea mai multe ture în jurul bazei pârtiei până au găsit un loc de parcare, chiar și contra cost.