Man drinking pint of beer

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Greenwich, două halbe de bere acționează mai eficient împotriva durerii decât o reușește paracetamolul.

Analgezicele – supranumite “ucigașii durerii” – sunt medicamente special concepute pentru a trata durerea, îmbunătățind calitatea vieții. Totuși, un studiu recent arată că berea este mai eficientă în calmarea durerilor (dureri de cap, de stomac, etc) decât medicamentele analgezice, categorie din care face parte și banalul paracetamol.

Cercetătorii englezi de la Universitatea Greenwich au descoperit că două halbe de bere pot reduce intensitatea disconfortului fizic cu 25 la sută, notează digi24.ro.

“Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat autorii studiului, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, cercetătorii avertizează că berea trebuie consumată cu moderație.