OLD FRIENDS își va deschide porțile vinerea aceasta, pe 5 mai, spre seară. Adi Prențu și Nelu Apostu își doresc să-i aducă în clubul lor – care va fi mai degrabă un pub – pe toți cei care vor să se simtă liberi. Reporterii UNU PE TROTUȘ au stat de vorbă cu creatorii acestui proiect.

“Pub-ul nostru, căci se apropie mai mult de acest concept, este deschis tuturor, nu există o categorie de vârstă anume căreia să i se adreseze. Eu îmi doresc să văd în acest pub și oneșteni care nu mai sunt chiar la prima tinerețe, și care au o viață și o familie respectabile.Cred că orice om merită un moment de relaxare, indiferent din ce mediu provine. Vrem să creăm aici anii copilăriei noastre!”, spune Adi Prențu.

Nelu Apostu nuanțează: “Spuneți-mi și mie omul care, după o zi grea de muncă nu și-ar dori să aibă parte de câteva clipe de relaxare! Vine la OLD FRIENDS direct de la birou și încă în costum, dar își dă jos cravata, se deschide la ultimul nasture de la cămașă și savurează o bere rece, alături de alții asemenea lui, într-un ambient plăcut!”

OLD FRIENDS va fi deschis cât e ziua de lungă și vor fi abordate toate genurile de muzică. La 7 dimineața poți servi cafeaua, dar pub-ul are și bucătărie proprie, așa că poți să-ți pui la adăpost și burta.

În orice moment al zilei vei fi însoțit de muzică ambientală, iar spre seară volumul va crește în difuzoare, dar atât cât să poți să conversezi în continuare cu prietenii de la masă.

Păstrând desigur proporțiile, se poate spune că OLD FRIENDS va fi un fel de BERĂRIA H, celebrul local de la intrarea în Parcul Herăstrău, din București. Pentru că și la OLD FRIENDS va fi muzică live, care face deliciul melomanilor.

 

I-am găsit pe Adi Prențu (foto 2) și pe Nelu Apostu (foto 1) muncind cot la cot cu angajații. Se lucrează contracronometru. Și cu responsabilitate. Nu doar prima seară trebuie să fie perfectă. OLD FRIENDS trebuie să devină în scurt timp cel mai important punct de reper pentru cei care caută sublimul, care vor să scape de stresul cotidian.

Reporter: UNU PE TROTUȘ a anunțat în exclusivitate deschiderea noului club, dar ne dorim să le aducem cititorilor informații noi chiar de la cei care sunt în spatele acestui proiect. Așadar, ce ne puteți spune în plus despre OLD FRIENDS față de ceea ce se cunoaște în acest moment și poate fi dezvăluit înainte de inaugurare?

Nelu Apostu&Adi Prențu: E un pub, fiindcă aceasta este definiția cea mai potrivită pentru ceea ce am gândit noi, și se adresează tuturor celor cărora le place să asculte o muzică bună. Vom aborda toate genurile muzicale. O să fie serate pentru toate gusturile.

Reporter: Dar va predomina totuși un gen de muzică, să spunem al anilor ’70-’80-’90?

Nelu Apostu&Adi Prențu: Nu vrem să ne comparăm cu niciun alt club din Onești, ci dorim ca ambientul să facă diferența. Iar aici intră totul. Ne dorim ca cei care ne trec pragul să se simtă în largul lor, să fie ei înșiși. Mă gândesc că vor veni oameni care și-au petrecut mare parte din zi la birou, își vor da cravata jos, se vor descheia la gulerul de la cămașă și vor veni să savureze o bere rece.

Pe de altă parte, nu suntem și nu vrem să devenim un restaurant unde automat se impune o anumită etichetă. Vom avea și bucătărie, dar nu ne-am propus să concurăm restaurantele cu ștaif. Ne axăm pe grill-uri, salate, sandvișuri, fast-food, vom avea și pizza – asta legat de bucătărie, iar în general pe dans și voie bună.

Reporter: DJ sau band?

Nelu Apostu&Adi Prențu: Și, și. Pe parcursul zilei muzica va fi ambientală. Seara va fi și DJ, și band. Oricum, nici seara muzica nu va fi dată foarte puternic, ca să nu te mai poți înțelege om cu om la masă. Vom avea band live în serile tematice.

Reporter: Acum știm la ce să ne așteptăm, pentru început. Peste câteva luni va fi, însă, la fel?

Nelu Apostu&Adi Prențu: Vom veni mereu cu ceva nou, concepte noi, dar nu vi le putem dezvălui deocamdată. Putem să vă spunem doar că, în timp, vor veni la OLD FRIENDS artiști din toate zonele, stand-up comedy, muzică, teatru, etc.

Reporter: Imaginea unui local este dată și de ținuta celor care îl populează. Cel puțin la deschidere, cum ar trebui să ne prezentăm, purtând ce?

Nelu Apostu&Adi Prențu: Ținuta casual este cea mai potrivită.

Reporter: Cum vă închipuiți acest pub?

Nelu Apostu&Adi Prențu: Ne dorim ca oamenii să se simtă liberi, să nu mai existe bariere. Să nu existe grade sociale, funcții, nimic. Doar o stare de bine generală și perpetuă.

Colecționează obiecte din anii ’80-‘90

Vrem să creăm anii copilăriei noastre!”, acesta pare a fi motto-ul OLD FRIENS. De aceea, oamenii care sunt în spatele proiectului au declanșat o colectă generală prin care speră să adune cât mai multe obiecte care să amintească de anii ’80-’90. “Deja avem trei televizoare mai vechi, un telefon fix cu disc, un magnetofon funcțional, dar primim orice, ne gândim că mai sunt care au pe-acasă trese școlare din perioada pionieratului, ceasuri de masă cu sonerie, celebrul pește de sticlă, mileuri și câte și mai câte”, au conchis Prențu și Apostu, între care există o prietenie strânsă de mai bine de aproape 30 de ani.