La data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Comăneşti au reţinut un bărbat de 31 ani, din Comăneşti, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere, rănirea animalelor şi tentativă la distrugere prin incendiere.

În fapt, la data de 19 decembrie 2019, la o locuinţă din oraşul Comăneşti a izbucnit un incendiu cauzat de manevrarea unui bidon care conţinea benzină, lângă soba din bucătăria locuinţei, de către un bărbat de 31 ani.

Urmare a producerii incendiului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului în cauză precum şi distrugerea mai multor bunuri.

De asemenea, la data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 31 ani şi-a înţepat cu un cuţit calul. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat bărbatul de 31 ani, din Comăneşti, bănuit de comiterea faptelor, respectiv săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere, rănirea animalelor şi tentativă la distrugere prin incendiere.

În cauză, bărbatul de 31 ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestuia Judecătoriei Moineşti, s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. (sursa: IPJ Bacău)