La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizaţi de un tânăr de 22 de ani , din comuna Scorţeni, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras din buzunar un portofel.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au depistat în flagrant un bărbat, de 46 de ani, din Bacău, care, în timp ce se afla în incinta unui bar din localitate, ar fi sustras din buzunarul tânărului de 22 de ani, un portofel în care avea suma de 120 de lei.

Bunurile sustrase au fost găsite asupra bărbatului şi predate păgubitului, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor acesta să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale.

ATENŢIE LA GENŢI ŞI BUZUNARE!

  • Ţineţi poşeta sau genta, în mijloacele de transport în comun, cât mai aproape de corpul dumneavoastră .
  • Nu lăsaţi bani, acte, telefoane mobile etc. în buzunarele pantalonilor. Ţineţi aceste obiecte în buzunarul interior al jachetelor sau în genţi .
  • Nu ţineţi ruscasul pe umeri atunci când vă aflaţi în autobuz. Pe lângă faptul că incomodaţi ceilalţi călători, sunteţi o ţintă sigură pentru hoţi, care profită de aglomeraţie pentru a sustrage obiecte din acesta .
  • Când sunteţi la cumpăraturi nu lăsaţi poşetele sau genţile nesupravegheate în căruciorul de cumpărături.
  • NU fiţi indiferenţi dacă observaţi pe cineva că a sustras obiecte din buzunarul sau geanta unui cetăţean.