Gabriel Berca, fost ministru, deputat, senator și prefect de Bacău, aflat după gratii din decembrie 2017, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, ar putea fi eliberat condiționat din penitenciarul Vaslui.

Gabriel Berca a făcut o cerere de eliberare condiționată, iar Judecătoria Vaslui a admis-o pe data de 17 octombrie 2018, notează zdbc.ro. Atât doar că procurorii DNA au contestat sentința, iar cererea referitoare la eliberarea condiționată va fi acum analizată de către judecătorii de la Tribunalul Bacău, mai notează sursa citată.

Gabriel Berca a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare alături de fostul deputat Mihai Banu și de fiul acestuia, după ce în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, prin intermediul lui Banu, a pretins și a primit de la omul de afaceri Viorel Rusu suma de 185.000 de euro ca să intervină pe lângă membrii Guvernului în vederea alocării unei sume de bani către Primăria Ardeoani. Berca era senator, iar banii erau necesari ca Primăria Ardeoani să achite către omul de afaceri Viorel Rusu contravaloarea unor lucrări de construcții, anume 5,6 milioane de lei.