Bacalaureatul de toamnă s-a încheiat, primele rezultate fiind deja publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. La nivelul județului Bacău, doar 30 la sută dintre candidați au trecut examenul.

Cea mai mare notă obținută la a doua sesiune de bacalaureat la Onești aparține elevei Vlădilă Raluca-Elena, de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”, cu media 8,03.

Următoarele cele mai bune medii în Onești au fost obținute de un alt elev de la “Dimitrie Cantemir”, este vorba despre Luca Dragoș Iulian (7,98), de o absolventă de la Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci”, Albu Nicoleta Cosmina (7,93) și de o elevă de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” – Găman Elena (7,9).

Mănase Alexandra, de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” Bacău a obținut cea mai mare notă din tot județul la sesiunea de toamnă – 9,3.

„571 de candidați au fost respinși, adică un procent de 66,3 la sută, peste 66 la sută dintre aceștia cu medii mai mici de 5. 31 la sută dintre candidați au reușit promovarea, unul singur având o medie peste 9”, a declarat Oana Bărbuț, inspector școlar, purtător de cuvânt al Inspectoratului, pentru zdbc.ro.

Trebuie menționat că la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în județul Bacău s-au înscris 1.064 de candidați, doar că peste 200 dintre aceștia nu s-au prezentat.

Totodată, s-au înregistrat și un număr de șapte fraude, elevii respectivi fiind eliminați din examen.