De Ziua Națională a României, consilierii oneșteni au fost solicitați să stabilească componența unei comisii care ar urma să inventarieze sistemul de apă și canalizare al orașului, în vederea preluării acestuia de la SC Apă Canal SA.

Dintre cele două opțiuni pe care le are în momentul de față municipalitatea oneșteană pentru preluarea rețelei de apă și canalizare a orașului, a Stației de epurare Jevreni și a Stației de tratare a apei Cuciur, și anume SC DPP SA Onești și SC Apă Municipal SA Onești, este aproape clar că se va merge pe prima variantă. Chiar și consilierii opoziției militează pentru ca rețelele de apă și canalizare să fie preluate de SC DPP SA Onești, deși cealaltă societate, SC Apă Municipal, a fost înființată special în acest scop.

SC DPP SA Onești ar urma să preia și toți angajații societății Apă Canal, “pentru că personalul DPP nu are calificarea necesară să desfășoare această activitate.

Iată care ar fi etapele necesare pentru preluarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare a orașului, în varianta SC DPP SA Onești:

 1. HCL privind aprobarea gestiunii directe a serviciului de alimentare cu apă și canalizare prin SC DPP SA Onești;
 2. Hotărârea AGA SC DPP SA Onești privind înființarea secției Apă-Canal – modificare organigramă;
 3. Aprobarea de către Consiliul de Administrație al SC DPP SA Onești a regulamentului de organizare și funcționare;
 4. AGA – stabilirea grilei de salarizare pentru nomenclatorul de funcții din Secția Apă-Canal;
 5. SC DPP SA Onești – stabilirea bugetului pentru secția Apă-Canal și propunere surse de finanțare;
 6. Rectificare buget SC DPP SA Onești și AGA și ulterior în Consiliul Local Onești;
 7. SC DPP SA Onești – întocmirea bazei de date privind utilizatorii serviciului de apă și canalizare;
 8. Preluarea infrastructurii serviciului de alimentare cu apă și canalizare de la SC Apă Canal SA;
 9. Înștiințarea tuturor utilizatorilor despre schimbarea operatorului pentru serviciul de Apă-Canal și încheierea de contracte;
 10. Obținerea licenței ANRSCUP de către SC DPP SA Onești;
 11. Stabilierea prețului la apă-canal prin HCL, după avizul ANRSCUP la propunerea SC DPP SA Onești.

UNU PE TROTUȘ a scris în urmă cu nici două săptămâni că se are în vedere închiderea SC Apă Municipal SA Onești, societate care nu a funcționat nicio clipă în cei cinci ani de la înființare, și care, așa cum spuneam, trebuia să preia serviciul de apă și canalizare, de la SC Apă Canal SA. Citește articolul aici: https://unupetrotus.ro/treaba-ca-la-romani-buna-acum-cinci-ani-sc-apa-municipal-ar-putea-fi-inchisa-astazi/.