Autoliv nu se încurcă în mărunțișuri. Tratament de boieri pentru oneștenii care merg să semneze contractul de muncă!

0
6089

Chiar dacă mai sunt încă destule lucruri de pus la punct până când fabrica Autoliv de la Onești va deveni efectiv funcțională, reprezentanții companiei suedeze se îngrijesc ca viitorii angajați să nu ducă lipsă de nimic, până când se va da drumul la treabă.

În timp ce procesul de recrutare de personal continuă, oneștenii care au fost deja selecționați de angajatorul suedez au și făcut cunoștință cu standardele de lucru ale acestuia. O doamnă care a semnat deja contractul de muncă cu Autoliv a rămas impresionată de tratamentul care i-a fost acordat de către angajatorul suedez din momentul în care a fost recrutată pentru viitoarea unitate de producție de la Onești.

“Nu mă așteptam să fim băgați în seamă chiar în felul ăsta, de parcă am fi fost cine știe ce mari personalități. Am semnat contractul de muncă la Sfântu Gheorghe, dar până să ajungem acolo ne-au luat pe toți din fața bibliotecii din Onești, cu un autocar. La ora stabilită, am fost întâmpinați cu cafea și sandvișuri. La Sfântu Gheorghe, după ce am semnat hârtiile, am dat un tur al fabricii. Până să ne întoarcem acasă, ni s-a oferit și o masă caldă, chiar am rămas plăcut impresionați cu toții de felul în care am fost tratați”, ne-a declarat femeia, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

În ceea ce privește salariul, acesta va fi pentru început de 1.400 de lei net pe lună, la care se mai adaugă bonuri de masă în valoare de 200 de lei și o masă caldă, pentru schimburile 1 și 2. Orele suplimentare vor fi, de asemenea, retribuite. “Până va fi gata fabrica de la Onești, vom lucra la Sfântu Gheorghe. Nu știu cât o să dureze situația asta, am înțeles că ei doresc să dea drumul la lucru la Onești până la începutul lui martie. La Sfântu Gheorghe o să lucrăm de luni până vineri, iar week-end-urile le vom petrece acasă. Transportul este gratuit, ei ne iau de la Onești, ei ne aduc înapoi”, a mai mărturisit oneșteanca.

Unitatea Autoliv de la Onești se va deschide în locul în care a funcționat odinioară o fabrică de lapte, pe strada Gării (detalii găsiți aici: https://unupetrotus.ro/exclusiv-s-a-decis-unde-va-fi-amplasata-fabrica-autoliv-de-la-onesti-nu-se-face-la-puscalau-primii-oameni-au-plecat-deja-la-specializare-la-sf-gheorghe/).

Autoliv deţine în România fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania are în acest moment peste 10.000 de angajați, care produc centuri de siguranță, airbag-uri, inflatoare pentru airbag, arcuri pentru airbag, volane, dar și oferă servicii suport pentru alte divizii ale companiei.