Un număr neașteptat de mare de oneșteni a ținut să vizioneze proiecția propusă în deschiderea ediției din acest an a “Caravanei filmului românesc” – “Și caii sunt verzi pe pereți” – o comedie în regia lui Dan Chișu, în condițiile în care publicul prezent în Parcul Municipial a avut parte de o seară destul de răcoroasă, determinată de ploaia de peste zi.

Adrian Titieni, unul dintre personajele principale ale filmului “Și caii sunt verzi pe pereți”, a fost invitatul special al organizatorilor, actorul mărturisind cu această ocazie că se află pentru prima dată la Onești, “orașul Nadiei, al colegei mele Rodica Lazăr și, cum aveam să aflu mai târziu, și al Loredanei Groza”.

În prima seară a Caravanei, publicul cinefil oneștean i-a fost oferită o poveste despre iluzia de a te îmbogăți în România. Căci asta este filmul “Și caii sunt verzi pe pereți”, regizat de Dan Chișu, care a avut premiera în 2012.

“Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este și ușor realizabil .

Povestea urmează două destine: cel al unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogați, celălalt urmărește povestea a doi adulți, care din cauza lipsei lor de cunoștințe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliți de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și pierd toate economiile lor. Poveștile se întâlnesc la sfârșit, când se pierde orice sperantă și refuză singura lor șansă de a se îmbogăți”, este una dintre descrierile peliculei în distribuția căruia cinefiilii oneșteni i-au putut urmări pe Adrian Titieni (Tocitu), Iulian Vișan (Marius),  Anca Florescu (Cosmina), Tudor Smoleanu (Buzilă) și pe renumitul artist de stand-up Cătălin Bordea.

În această seară (n.r. – marți, 7 august), tot de la ora 21.00, va fi difuzată pelicula “Două lozuri” – un film românesc de comedie din 2016 scris și regizat de Paul Negoescu și care îi are în rolurile principale pe actorii Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

ÎN CAZUL ÎN CARE VREMEA VA FI NEFAVORABILĂ, PROIECȚIILE VOR AVEA LOC LA ORA 18.00, ÎN SALA BIBILIOTECII MUNICIPALE “RADU ROSETTI”.