Spitalul din Onești va beneficia în curând de alte patru secții la standarde europene, după ce anul trecut a fost dat în folosință Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) – construit de la zero.

Ca și în cazul CPU, lucrările de modernizare care încep, azi, simultan la secțiile Neorologie și ORL, urmând ca după trei luni să intre în procesul de reabilitare Medicina Internă și Oftalmologia, sunt realizate din bani de la Consiliul Județean (95%) și de la bugetul local. Lucrările de reabilitare vor dura cu totul șase luni, timp în care desfășurarea actului medical nu va fi afectată în niciun fel.

“Pentru a asigura în continuare buna desfăşurare a actului medical, în primă fază vor intra în reabilitare secţiile Neurologie şi ORL, pacienţii fiind mutaţi pe secţia Interne, et. III, în acest sens obţinându-se avizul DSP pentru adăugarea a câte unui pat suplimentar în fiecare salon”, a explicat primarul Nicolae Gnatiuc.

Lucrările de reabilitare a celor patru secții vor dura șase luni, iar valoarea investiției este de 1,7 milioane de euro.

“Mulţumesc pe această cale atât preşedintelui Consiliului Judeţean, dl. Sorin Braşoveanu, care m-a asigurat de sprijinul său în demararea şi a altor proiecte în beneficiul comunităţii onestene, cât şi conducerii Spitalului Municipal care face eforturi deosebite pentru a asigura un act medical de calitate pacienţilor care apelează la această unitate medicală”, a mai spus edilul-șef al Oneștiului.