Arena Mall Bacău se va redeschide mâine, după trei luni în care nu a funcționat din cauza pandemiei, însă va mai dura o vreme până când lucrurile vor intra în normal. Pentru că anumiți retaileri au hotărât să intre două zile în grevă generală, nemulțumiți că proprietarul centrului comercial le percepe chirie și pe perioada în care au stat cu magazinele închise.

Situația nu este singurală, se întâlnește la nivel național, tocmai de aceea, față de acești proprietari de mall-uri, retailerii au ales să protesteze.

“Organizaţia Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL anunţă că membrii săi nu îşi vor relua activitatea în centrele comerciale incorecte. Membrii RORETAIL nu îşi vor redeschide, la începutul săptămânii viitoare, magazinele în acele centre comerciale care au continuat să solicite plata chiriei pentru ultimele luni, în condiţiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită.

Autorităţile au luat decizia de a opri activitatea de comercializare cu amănuntul a bunurilor şi serviciilor nealimentare în centrele comerciale, dar nu au intervenit şi cu clarificări privind derularea în această perioadă a relaţiilor dintre comercianţi şi proprietarii de centre comerciale.

În aceste condiţii, deşi au existat exemple de comportament corect de afaceri din partea deţinătorilor de centre comerciale, mulţi alţii au adoptat o atitudine incorectă şi imorală, solicitând în continuare plata chiriei şi demarând procedurile de executare silită a chiriaşilor”, se precizează într-un comunicat al RORETAIL.

Membrii RORETAIL spun că luni şi marţi, respectiv 15 şi 16 iunie, magazinele vor rămâne închise în centrele comerciale care au solicitat plata chiriilor pentru ultimele luni. De miercuri 17 iunie, magazinele vor fi redeschise, însă afişând public protestul comercianţilor, iar personalul va purta banderolă şi însemne specifice.

Pe de altă parte, restaurantele și cinematografele din cadrul mall-urilor, inclusiv din Arena Mall Bacău, vor române în continuare închise. (foto: imagine ilustrativă)