Protoieria Onești face un apel către toți cetățenii din zonă să dea dovadă de solidaritate și să ajute familia din localitatea Căiuți căreia, în data de 16 ianuarie 2019, i-a ars casa aproape în totalitate. În urma incendiului au rezultat, din nefericire, și două victime, ambele copii – Andrei Ionuț (3 ani), găsit carbonizat, și Dorian (9 luni), cu arsuri la nivelul membrelor superioare și transportat cu elicopterul la un spital din Iași.

Deja firma de termopane Draglen Product, din Onești, dar și societatea de pompe funebre Angelo, tot din Onești, și-au arătat sprijinul față de acest caz deosebit, însă preotul protopop Ioan Bârgăoanu așteaptă ca și alții să vină în ajutorul familiei din Căiuți care a suferit un necaz atât de mare.

Redăm în continuare, integral, apelul făcut de Protoieria Onești:

Anunț de interes general cu impact social: Vă rugăm să dați citire până la capăt și să nu rămâneți indiferenți!
Cu durere în suflet vă anunțăm faptul că în dat
a de 16 ianuarie 2019, în jurul orei 12, s-a produs un incendiu de proporții în localitatea Căiuți! 
În urma incendiului, pe lângă pagubele materiale însemnate, au rezultat două victime: un copil de 3 ani Andrei Ionuț, găsit carbonizat și fratele său Dorian, de 9 luni, preluat de către echipajul serviciului de ambulanță, cu arsuri la nivelul membrelor superioare și transportat cu elicopterul la Iași.
Pr. Paroh al Parohiei Căiuți, Cristinel – Vasile Lungu, a mers la fața locului unde a găsit pe cei afectați de incendiu, cu multă amărăciune în suflet.
„A ars tot, casă, haine, aparate electrocasnice. Nădăjduim că acum, la vreme de nevoie, ajutorul oamenilor de bine nu va întârzia să apară. Nu putem rămâne imuni la greutățile și necazurile celor din jurul nostru! În zilele care urmează, cu ajutorul lui Dumnezeu, intenționăm să întocmim o listă cu cele necesare, astfel încât fiecare în parte să poată oferi sprijin acestei familii atât de greu încercate”, a declarat Pr. Paroh Cristinel Lungu.

Un ajutor concret a fost primit de la:
1. SC Draglen Product, care deja zugrăvesc complet o cameră si montează geamuri termopan in toată casa (termopaneonesti.ro)

  1. Firma de Pompe Funebre ”Angelo” care oferă masa la praznicul după înmormântare, sponsorizând toate cele necesare înmormântării, sicriu, transport, si toate cele necesare (funerareonesti.ro).
    Părintele Ioan Bârgăoanu, Protopop al Protoieriei Onești a început deja colecta pentru refacerea imobililului, mai întâi achiziționând o sobă, urmând cu ajutorul preoților din Protopopiatul Onești să sprijine reconstruirea casei.
    3. Pr. Ioan Bârgăoanu, alături de mai mulți preoți din comuna Căiuți și nu numai, va oficia slujba de Înmormântare a copilului Andrei Ionut, fiind solidar întregului demers spiritual, material și comunitar, în vederea susținerii acestei familii mult încercate.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului aduce sincere condoleanțe, rugându-se pentru Andrei – Ionut, sprijinind toată familia aflată în mare suferință.

Să dăm dovadă fiecare că ne pasă, aducând un mic sprijin material pentru acești oameni, deoarece oricare dintre noi putem fi în locul lor!