Pericol de explozie la Bacău, după ce un șofer a intrat cu mașina într-o țeavă de gaze. Incidentul s-a petrecut azi-noapte (n.r. – sâmbătă, 19 ianuarie, ora 03.09), în municipiul Bacău, pe strada I. S. Sturza.

Nu se cunoaște deocamdată motivul pentru care șoferul mașinii înmatriculate în Anglia și având volanul pe dreapta a provocat accidentul care s-ar fi lăsa cu o tragedie, în cazul unei explozii a conductei de gaz sparte.

În urma accidentului, a luat foc autoturismul ți țeava de gaz. Imediat a fost oprită alimentarea cu gaze. În urma incendiului, autoturismul a ars în proporție de 90% precum și circa 9 metri liniari de gard de policarbonat aparținând unei pensiuni. Două persoane au fost evacuate preventiv”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

La ora 06.30, lucrătorii distribuitorului de gaze lucrau încă în zonă pentru a putea fi reluată furnizarea cu gaze. Trei străzi – în total 500 de familii – au rămas nealimentate cu gaze, este vorba despre str. Ioniță Sandu Sturza, Ion Ghelu Destelnica și Fundătura Trotuș.