Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va organiza un concurs de licențe radio, în FM și AM. În total sunt puse la bătaie 14 noi frecvențe în FM, printre care se află și cea pe care emitea Radio Connect FM.

Postul de radio Connect FM și-a încetat emisia pe data de 25 mai 2017, când la nivelul acționariatului stației s-a decis să se renunțe la licență (detalii AICI). În acest fel, frecvența pe care emitea Radio Connect FM Onești – 97,5 MHz – este acum scoasă la concurs de CNA, alături de alte 13 frecvențe în FM din țară (Alba Iulia, Baia Mare, Cluj-Napoca, Dej, Drăgășani, Mangalia, Oltenița, Orșova, Piatra-Neamț, Rădăuți, Reghin, Sângeorz Băi și Sighetu Marmației).

“Ca să ții un post de radio local, îți trebuie lunar în jur de 5.000 de lei, iar în acești bani nu includem salariile. Contează însă și locația, dacă se plătește chirie pe spațiu, și multe altele. Am îndoieli că cineva de pe plan local s-ar încumeta să deschidă un post de radio. Cel mai probabil, frecvența va fi luată de unul dintre posturile de radio centrale, care doresc să se extindă la nivel național. Mă gândesc aici la un Radio Rock FM, Guerilla ori Radio Seven”, ne-a declarat Alin Asavei, fostul director al Radio Connect FM.

În Onești există la ora actuală două posturi de radio – Dream FM (92,2 MHz) și Radio Diamant. Primul emite atât în FM cât și online, iar celălalt doar online, pe internet.

Un alt post de radio care emitea în FM – Radio Kit – s-a închis tot anul acesta, în primăvară.

Dosarele de intenție se depun la CNA până la data de 3 noiembrie, iar audierile pentru adjudecarea licenței vor avea loc între 21 și 23 noiembrie.