Președinții asociațiilor de proprietari din Onești care au răspuns, azi (n.r. – vineri, 04 noiembrie), invitației de a lua parte la o nouă discuție pe tema apei, de această dată în prezența și a unor reprezentanți ai Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), au plecat de la discuții la fel cum au venit, fiecare cu convingerile sale.

Într-o singură privință se pare că toată lumea s-a pus de acord: SC Apă Canal SA nu v-a mai pupa niciun ban de la asociații, care vor plăti facturile în contul ce urmează a le fi indicat de executorul judecătoresc, printr-o notificare scrisă. Președinții de asociații au acceptat cu greu acest lucru, cea mai mare temere a lor fiind legată de faptul că dacă nu vor mai plăti facturile direct către Apă Canal, societatea lui Ovidiu Budeanu va alege calea șantajului, în sensul că nu se va mai implica în rezolvarea niciunui fel la avarii. Aici a intervenit primarul Nicolae Gantiuc, care a precizat că “DPP (n.r. – SC Domeniul Public și Privat SA, societate al cărei administrator unic este Consiliul Local Onești) are și instalatori, și utilaje cu care poate interveni în caz de necesitate. Deci nu vor rămâne defecțiunile neremediate”.

dscn0016În timpul discuțiilor a ieșit din nou în evidență un fapt binecunoscut, și anume că președinții de asociații sunt împărțiți în două tabere, unii care țin partea Apă Canal, iar alții care concideră că “societatea lui Budeanu a făcut numai rău orașului”. Acest aspect nu i-a scăpat nici primarului. “Unor președinți de asociații le convine situația asta, fiindcă au anumite interese cu Apă Canal. Vreau să fiu foarte clar: eu nu sunt nici avocatul CRAB, nici al celor de la Apă Canal, al nimănui. Doresc un singur lucru, să înțelegem cu toții că avem un interes comun, să avem apă permament, și pentru asta spun că trebuie să acționăm împreună, să lăsăm deoparte intrigile sau alte povești de genul ăsta”, a precizat Gnatiuc.

Petruș Rădulescu, directorul tehnic al CRAB, care a fost prezent la discuție, a subliniat că pericolul sistării totale a furnizării apei în municipiul Onești nu a dispărut: “Din punct de vedere legal, compania noastră are acest drept, să sisteze furnizarea apei. Nu a făcut-o până acum, în ciuda datoriilor foarte mari pe care le are către noi Apă Canal, și asta doar ca să nu sufere populația. De aceea am întocmit cu cei de la Apă Canal un plan de eșalonare a datoriilor. Apoi s-au făcut reeșalonări, dar termenele de plată tot nu au fost respectate iar aceste datorii s-au rostogolit. Să știți că aceste datorii nu sunt de 100 de ani, sunt cât se poate de recente. Dacă nu ne vom recupera debitele, da, este o soluție la îndemâna noastră să oprim furnizarea apei către Apă Canal și, implicit, către municipiul Onești!”.