Rămasă fără lichidități după ce executorul judecătoresc a dispus să-i blocheze toate conturile, la solicitarea CRAB, care are de recuperat de la societatea oneșteană aproape un milion de euro, SC Apă Canal SA a ajuns pe marginea prăpastiei și se pare că nici măcar o minune nu o mai poate salva de faliment.

În acest context, firma omului de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu a inițiat un demers îndrăzneț: a cerut Instituției Prefectului județului Bacău, Primăriei Bacău, Consiliului Județean Bacău și conducerii CRAB să analizeze posibilitatea realizării unei fuziuni prin absorbție a SC Apă Canal SA fix cu compania căreia îi datorează o mulțime de bani. Sau, dacă acest lucru nu este posibil, să găsească alte modalități (legale!) prin care CRAB să preia toate activele și pasivele societății oneștene.

apa-canal-1“Din ce știu eu, fuziunea prin absorbție este imposibil de realizat, pentru că CRAB este o societate de stat. Or legea nu-i permite să preia o societate cu datorii. Dacă CRAB ar fi fost un SRL, atunci altfel s-ar fi discutat, dar CRAB nu este SRL, este un SA care are ca acționari Primăria Bacău și Consiliul Județean Bacău”, ne-a declarat un fost funcționar al Primăriei Onești.

Solicitarea celor de la SC Apă Canal SA indică două lucruri foarte clare: societatea lui Budeanu a ajuns la fundul sacului – asta pe de o parte, iar negocierile cu Primăria Onești au căzut definitiv. În scandalul apei – pentru cei care nu au urmărit subiectul – reprezentanții Primăriei Onești și cei ai SC Apă Canal SA au avut mai multe runde de negocieri, care au eșuat rând pe rând.

Află din articolul următor și cum a decurs întâlnirea de azi dintre autoritățile oneștene, reprezentanții CRAB și președinții asociațiilor de proprietari din Onești: https://unupetrotus.ro/apa-canal-ramane-fara-nicio-letcaie-presedintii-de-asociatii-au-fost-convinsi-sa-plateasca-facturile-la-apa-in-contul-care-le-va-fi-indicat-de-executorul-judecatoresc/ .