La data de 21 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, împreună cu reprezentant al Gărzii Forestiere au efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos pe raza de competenţă.

În urma neregulilor constatate a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea sumei de 128.794,69 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 114,88 m.c. material lemnos.

Exemplu:

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Oneşti, poliţiştii au constatat că, în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice, aceasta ar fi expediat în perioada martie-august a.c., 92,77 m.c material lemnos fără documente legale de provenienţă, iar pentru cantitatea de 22,11 m.c. cherestea consumată, nu s-ar fi regăsit menţiuni în bonurile de consum. Astfel, poliţiştii de la economic au dispus confiscarea valorică a sumei de 128.794,69 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 114,88 m.c. material lemnos. (sursa: IPJ Bacău; foto mare: arhivă; foto mic: IPJ Bacău)