Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) anunța aseară, prin intermediul unui comunicat de presă, că din cauza unei avarii apărute la conducta de aducțiune Dărmănești – Târgu Ocna – Onești, a fost întreruptă furnizarea apei potabile către mai mulți beneficiari, printre care și municipiul Onești.

“Din cauza unei avarii apărute în jurul orei 19.00, în data de 23.08.2019, pe conducta de aducțiune Dărmănesti – Târgu Ocna – Onești, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pentru următorii beneficiari: Municipiul Onești, comuna Cașin, comuna Târgu Trotuș, Chimcomplex Borzești, comuna Pârgărești, comuna Dofteana și SNAP Târgu Ocna, până la remedierea acesteia.

Din cauza avariei apărută la conducta DN 500 în zona Stației de Pompare Vermesti (Moinești) în dată de 23.08.2019, începând cu ora 8.00, s-a sistat furnizarea apei potabile în comunele Ardeoani, Magiresti și Poduri până la remedierea avariei”, informa CRAB.

Până la urmă nu a fost vorba decât de o alarmă falsă, oneștenii beneficiind în continuare de apă, după ce operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare al orașului – RAJA Constanța – a luat decizia de a furniza apă din rezerva proprie, de la Cuciur.

„Eu chiar pusesem apă deoparte, că cine știe cât durează. Deh, reminescențele trecutului, când nu aveam apă cu zilele”, a menționat o doamnă, pe o rețea de socializare.

Oneștenii au avut apă în regim continuu neavând deloc de suferit și pentru că avaria de pe conducta de aducțiune Dărmănești – Târgu Ocna – Onești a fost remediată în scurt timp de echipele de intervenție CRAB, astfel că încă de aseară au fost inițiate și manevrele de umplere a conductei. (foto: bacau.net)