După lucrările de reprofilare corp drum, așternere balast și execuție de șanțuri efectuate pe o lungime de 3,8 kilometri, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II al Guvernului României au intrat în lucru alți 6,3 kilometri parte a DJ123 Dărmănești – Valea Uzului.

“Uraaaa!!!! A început reabilitarea cu final – asfaltarea drumului DJ 123, mai exact motel – coada lacului Valea Uzului. Se vorbește de această reabilitare de 30 de ani și în sfârșit i-a venit timpul. Acum o lună s-au semnat documentele cu constructorul de către Consiliul Județean și acum sunt în plină treabă!!! Felicitări!”, a scris cineva pe facebook.

“Au început lucrările de reabilitare și modernizare la Drumul Județean 123 (limita județ Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A), pe o lungime de 6,30 kilometri. DJ 123 se află în administrarea Serviciului Public Județean de Drumuri Bacău și se întinde de la limita județului Harghita pe traseul Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A, km. 41+000 – 62+103, județul Bacău. Sectorul de drum ce va fi reabilitat, respectiv de la km. 44,8 la km. 51,1. DJ 123 va fi reabilitat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.) ce are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație pentru creșterea accesibilității la resurse și a calității vieții pentru toți locuitorii. Finanțarea obiectivelor realizate prin P.N.D.L. se asigură din sume din transferuri de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice precum și din bugetele locale”, se arată pe pagina oficială de facebook a Consiliului Județean Bacău.