Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Bacău a achiziționat un număr de nouă autospeciale nou-nouțe, dotate cu toate echipamentele necesare pentru intervențiile în caz de urgență, informează desteptarea.ro.

Cele nouă ambulanțe, marca Renault, au fost achiziționate prin Programul POR și vizează creșterea capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență. Ambulanțele vor ajunge în substațiile SAJ din județ: Onești, Moinești, Comănești, Buhuși, Tg. Ocna și Buhuși.

„Deja se face instruirea personalului pe aceste noi ambulanțe, care vor fi apoi distribuite în teritoriu, în substațiile noastre din Onești, Moinești, Comănești, Buhuși, Podu Turcului și Tg. Ocna. Aceste ambulanțe nu sunt neapărat suplimentare față de cele pe care le avem deja, nu înlocuiesc ambulanțele vechi, unele dintre ele care ar trebui casate pentru că au foarte mulți kilometri parcurși. Mai avem nevoie de astfel de dotări, dar acest lucru înseamnă și suplimentare de personal, deoarece și solicitările au crescut foarte mult. Totul se va analiza însă, anul viitor. Important este că au venit aceste mașini noi, care ne ajută foarte mult, atât pe noi, cât și pe băcăuanii cărora le acordăm asistență medical”, a declarat dr. Aura Crețu, director Serviciul Județean de Ambulanță Bacău, pentru sursa citată. (foto: desteptarea.ro)