Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD PORTOCALIU, respectiv COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină care vizează întreg teritoriul țării.

Județul Bacău se va afla sub cod galben începând de duminică, 7 iulie, ora 18.00 și până luni, 8 iulie, ora 22.00.

Potrivit meteorologilor,  în intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Codul portocaliu este valabil pentru partea de sud-est și centru a țării (vezi hartă), fiind valabil de duminică, 7 iulie, ora 18.00 până luni, 8 iulie, ora 06.00.

În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, mai precizează meteorologii.