Topul celor mai mai agricultori din județul Bacău este condus de firma Interagroaliment SA, parte a grupului de firme Șerban, deținut de omul de afaceri oneștean Nicu Șerban. Interagroaliment SA devansează Moldova Farming SRL, firmă controlată de frații Pavăl, de la Dedeman, împreună cu Cătălin Grigoriu – care deține Confert Agricultura SRL, informează zdbc.ro.

Potrivit datelor oferite de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) la solicitarea jurnaliștilor de la Ziarul de Bacău, Interagroaliment SA (care este înregistrată la Filipești, localitate situată însă foarte aproape de Onești, la numai 5 kilometri), a fost autorizată să primească pentru suprafețe de teren deținute, în contul anului agricol 2018, peste 7,4 milioane de lei, în timp ce Moldova Farming SRL a primit sub formă de subvenții în jur de 6,6 milioane de lei.

Interagroaliment a avut în 2018 peste 213 milioane de lei cifră de afaceri, 18 milioane de lei profit și medie de circa 85 de angajați.

Pe locul 3 în topul celor mai mari firme din județul Bacău care activează în domeniul agriculturii este Aicbac SA Bacău, care a primit subvenții de aproape 2 milioane de lei.

Interesant este că pe locul 4 se află o altă firmă deținută de omul de afaceri oneștean Nicolae Șerban – Euro Rin SRL din Filipești, aceasta cu o cifră de afaceri de aproape 12 milioane de lei.

Top 10 agricultori din județul Bacău, realizat în funcție de suprafațele de teren agricol cultivate, este completat de Romagria SRL Bacău, Zootecnic Invest SRL, Agricultorul SRL Comis SA, Carlacton SA și Rolex.

Articolul complet AICI