Compania Oltchim, aflată în insolvență sub administrarea Rominsolv SPRL, reprezentată prin avocatul Gheorghe Piperea și BDO Business Restructuring, trece printr-un proces de transfer de proprietate. Astfel, Chimcomplex SA Borzești, parte a SCR Group, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza, va plăti 127 milioane euro pe activele Oltchim.

Chimcomplex SA Borzești a făcut o afacere excelentă când a decis să achiziționeze mai multe pachete de active la Oltchim Rm. Vâlcea.

Deja, Oltchim pare să fi depășit momentele dificile din anii trecuți, cel puțin asta susține avocatul Gheorghe Piperea, într-o postare pe facebook. Oltchim s-a ridicat din cenușa în care fusese aproape incinerat înainte de insolvență! În primul trimestru al anului 2018 avem un profit net de 10 milioane de euro. Toate datoriile curente, precum şi despăgubirile pentru concedierile colective din 2013 şi 2015, sunt achitate la zi. Cu producţia contractată 100% pe următorii doi ani, putem fi siguri că rezultatele recente se vor consolida. Datoriile istorice, înscrise în programul de plăţi din planul de reorganizare, vor fi regularizate la perfectarea vânzării impuse de CE, a scris Piperea.

Finalizarea tranzacției privind achiziția celor mai importante active ale Oltchim, va putea fi realizată cel târziu pe 17 octombrie 2018, a declarat Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA, societate declarată câștigătoare în vederea achiziționarii pachetelor principale ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, la începutul lunii (detalii AICI).

Sursa foto: stirilekanald.ro