Finalizarea tranzacției privind achiziția celor mai importante active ale Oltchim, va putea fi realizată cel târziu pe 17 octombrie 2018, declară Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA, societate declarată câștigătoare în vederea achiziționarii pachetelor principale ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, relatează capital.ro.

Într-un interviu acordat publicației citate, Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex Onești, explică de ce nu a avut loc închiderea tranzacției privind achiziția celor mai importante active ale Oltchim.

Noi ne dorim că acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă au apărut câteva probleme. Astfel. OMV a intentat o acţiune în justiţie, contestând procedura de aprobare a contractului. La primul termen constestatia a fost respinsă de instanţă; OMV a făcut recurs şi incă nu cunoaştem rezultatul, termenul de judecată fiind pe 3 mai 2018. Până la finalizarea acestei contestaţii, termenul de închidere a tranzacţiei s-a decalat pe 17 octombrie 2018.

Pe de altă parte, au apărut anumite probleme şi pe linie de concurenţă, fiind necesar că notificarea să fie făcută şi în alte ţări unde Chimcomplex şi Oltchim exportă produse. Și această procedura este de lungă durată. Din aceste considerente, nu putem preciză cu exactitate data închiderii tranzacţiei”, a declarat Băncilă, pentru sursa citată.

INTERVIUL complet acordat de Virgiliu Băncilă site-ului capital.ro poate fi citit AICI.