(P)

Președintele Platformei Social-Liberale, Ilan Laufer, aduce acuzații grave la adresa Guvernului Orban, susținând într-o postare pe Facebook că are informații potrivit cărora se încearcă denaturarea motivului real de deces al pacienților cu boli cronice, care nu au fost infectați cu coronavirus. Concret, el susține că membrii familiilor acestora sunt ofertați cu sume cuprinse între 3000 și 4000 de lei pentru a declara că motivul decesului este COVID-19, scrie stiripesurse.ro.

„Câți oameni mai trebuie să moară ca să plece acest Guvern?

Domnule Ministru Nelu Tătaru, dacă aceste informații sunt corecte, demisia dvs. imediată ar fi prea puțin. Ar trebui, odată cu dumneavoastră, să plece tot Guvernul Orban PNL acasă, cu brățara statului de drept la mână.

În ultima săptămână am primit informații din mai multe surse credibile și diferite, conform cărora există un fenomen la nivel național în România prin care se încearcă denaturarea motivului real de deces al pacienților cu boli cronice, care nu au fost infectați cu coronavirus. Astfel, se pare că membrii familiilor acestora sunt ofertați cu sume cuprinse între 3000 și 4000 de lei pentru a declara că motivul decesului este COVID-19.

Ne aflăm în situația în care numărul deceselor bolnavilor cronici din România a explodat, la nivel de genocid, din cauza transformării spitalelor normale în spitale COVID-19, și a faptului că acestora nu li se acordă tratamentul necesar, așa cum prevede Constituția. Este un abuz fără precedent!
În România mor oameni cu zile din cauza faptului că nu au acces la tratament în timp util, în timp ce spitalele COVID-19 sunt pe alocuri goale sau, în „cel mai bun caz”, majoritatea au pacienți asimptomatici. Spre deosebire de România, în SUA dacă ești testat pozitiv nu te bagă nimeni în spital cu forța.
Este o încălcare gravă a Constituției, respectiv a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români!

Acest Guvern care își lasă cetățenii să moară cu bună știință, are șansa să devină primul Guvern al României de după Revoluție care va fi acuzat de genocid împotriva propriilor cetățeni. Cu siguranță va veni vremea când veți răspunde pentru aceste acte criminale!”, scrie Ilan Laufer pe Facebook.

În replică, premierul Ludovic Orban susține că, cine insinuează că Guvernul manipulează informațiile cu privire la răspândirea pandemiei de coronavirus „este dus cu capul”, după cum notează evz.ro.

„Nu manipulăm nicio cifră. Noi avem un număr de laboratoare acreditate care au o capacitate de testare pe care am crescut-o de la 5-600 la peste 17.000 de teste zilnice. Aceste laboratoare fac analizele, cu aparatele de tip real time PCR, aceste analize sunt analize care se fac după o metodologie, se înregistrează. Există un sistem de centralizare a informaţiilor şi toate informaţiile sunt publice. Nimeni nu poate să manipuleze aceste informaţii. Cine  lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul. Nu există nicio posibilitate de a manipula aceste informaţii”, a spus Ludovic Orban. (foto: imagine ilustrativă)