(P)

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi afișate luni, 22 iunie, după ce săptămâna trecută absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut probele scrise la Limba şi literatura română, limba maternă şi Matematică. Pentru prima dată, rezultatele de la examenul de Capacitate vor fi afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea elevului și nota primită, scrie digi24.ro.

Un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 – 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Luni se vor afişa rezultatele, până la ora 14.00. Tot luni, între orele 16.00 şi 19.00, și marţi, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Listele de centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare candidat prezent la examenul de Matematică a primit, la finalul probei, un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). (foto: digi24.ro)