UPDATE – 19.14: „Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat de 66 ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, în afara localităţii Căiuţi, într-o curba la dreapta, pe fondul neatenţiei în conducere, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un tractor agricol, condus de un bărbat de 35 ani, din comuna Dealu Morii.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului de autoturism şi a doi pasageri din acesta, respectiv un bărbat de 71 ani şi o femeie de 54 ani, ambii din comuna Căiuţi şi vătămarea corporală a unei persoane de sex feminin, de 65 ani, din Oneşti, de asemenea pasageră în autoturism. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, pentru îngrijiri medicale, fiind ulterior transferată la Spitalul Judeţean Iaşi, pentru investigaţiile medicale amănunţite”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În urma accidentului rutier produs în această dimineață în localitatea Căiuți, despre care UNU PE TROTUȘ a scris în EXCLUSIVITATE (click AICI), două persoane și-au pierdut viața (un bărbat de 66 de ani și o femeie de 54 de ani), iar două au fost rănite, suferind politraumatisme.

În această dimineață, la ora 08:55, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a fost solicitat să intervină în localitatea Căiuți, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un utilaj agricol și un autoturism.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, o autospecială de intervenție, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 11 pompieri militari, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău o autospecială de descarcerare, încadrată cu trei salvatori.
Totodată, la locul evenimentului rutier s-au deplasat și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău.
La sosirea la fața locului, pompierii salvatori au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat patru victime aflate în autoturism, dintre care două decedate încarcerate (un bărbat, în vârstă de 66 de ani  șoferul autoturismului și o femeie, în vârstă de 54 de ani – pasager pe bancheta spate) și două persoane rănite (o femeie în vârstă de 65 de ani și un bărbat, în vârstă de 72 de ani) care au suferit politraumatisme.
Persoanele rănite au fost preluate de echipajele medicale prezente la locul intervenție și transportate la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Onești.
De asemenea, s-a constatat faptul că șoferul utilajului agricol (tractor), un bărbat, în vârstă de 36 de ani, nu a fost rănit în urma accidentului.
Pompierii militari au descarcerat persoanele decedate, au deconectat bornele de la acumulatorul autoturismului și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
Pentru efectuarea cercetărilor și măsurătorilor în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment tragic la fața locului au fost prezente și două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
Trupurile neînsuflețite ale celor două persoane decedate au fost predate echipajului din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău.

Sursa: ISUJ Bacău