Grădinile mai multor oameni din satul Bogata, comuna Dofteana, mustesc de apa care curge neîncetat, de mai bine de o lună și jumătate, printr-o spărtură apărută în magistrala de apă potabilă Dărmănești – Tg. Ocna – Onești, dar CRAB nu se grăbește să intervină.

Dacă familia care este racordată direct la magistrala de apă nu-și mai poate folosi mașina de spălat, din cauza presiunii reduse, vecinii acesteia se descurcă cum pot cu treburile gospodărești de sezon (ex: culesul viei), pământul îmbibat cu apă făcând accesul foarte dificil.

În fața acestei situații, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), căreia îi aparține magistrala de apă cu probleme, ne-a trimis următorul punct de vedere:

“Referitor la solicitarea dumneavoastră prin care cereți lămuriri cu privire la situația din localitatea Bogata , jud. Bacău vă facem cunoscute următoarele:

Conducta magistrală de apă potabilă Dărmănești-Tg. Ocna – Onești traversează satul Bogata, pe tronsonul respectiv conducta fiind din OL Dn 800 mm.

Păstrând dimensiunea exprimării  de <avarie de proporție>, vă comunicăm că pierderea este estimata la aproximativ 1mc/h. Dată fiind vechimea conductei de aducțiune (peste 40 ani), există și pierderi pe care ni le asumăm și pe care le rezolvăm atunci când avem fie intervenții programate, sau dictate de avarii importante ale conductei de aducțiune. În caz contrar ar trebui să efectuăm multe întreruperi de furnizare a apei potabile, ceea ce ar implica risipă de resurse.

Pe de altă parte apreciem că, oprirea generală a apei din stația de tratare  are implicații majore pentru orașele Tg. Ocna, Onești și comunele din aval.

Remedierea situației expuse este programată a fi remediată în perioada imediat următoare”.

„Am înțeles că se va opri apa pentru o serie de intervenții, inclusiv în această problemă, în mai multe localități din județ, inclusiv în Bacău, undeva în jurul datei de 7-8 noiembrie. Până atunci n-avem ce face, cum am stat o lună jumate mai putem aștepta încă o lună”, ne-a declarat persoana afectată de această situație.