Dan Adamescu s-a stins din viață în noaptea de luni, 23 ianuarie, spre marți, 24 ianuarie, la vârsta de 68 de ani. Adamescu se afla internat într-un spital civil, unde executa o pedeapsă privativă de libertate, într-un dosar în care a fost acuzat că a mituit doi judecători.

Dan Adamescu deținea mai multe afaceri, printre care societatea de asigurări Astra Asigurări, Hotelul Intercontinental din București, magazinul Unirea din centrul Capitalei, dar și ziarul România Liberă. Dan Adamescu a deținut o vreme și pachetul majoritar de acțiuni al echipei de fotbal Oțelul Galați, după ce aceasta a câștigat titlul național. Cu Adamescu acționar majoritar, Oțelul a intrat în faliment.

Dan Adamescu se afla în închisoare din data de 27 mai 2016, când a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani și patru luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat că a mituit doi judecători, pentru pronunțarea unor decizii favorabile.

Pentru că era grav bolnav, suferind de numeroase afecțiuni care îl aduseseră într-un scaun cu rotile, Dan Adamescu fusese transferat într-un spital civil, în septembrie 2016.

„Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor. O tortură. S-a stins din viaţă la faimosul spital. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui. Toţi care nu s-au uitat cel puţin pe documentele de la medici. Condiţiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ţinut un om şi l-au torturat. Pur şi simplu a fost torturat în închisoare, în spital şi uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să îşi facă operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, îşi făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască”, a declarat Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu, la România Tv, citată de Mediafax.