Și în 2018, Holzindustrie Schweighofer donează tot combustibilul necesar pentru încălzirea unor instituții sociale și medicale pe toată durata sezonului rece.

140 de tone de peleți produși la fabrica de panel a Grupului, Holzindustrie Schweighofer Baco din Comănești, au fost oferiți Centrului Social „Sf. Ștefan” din comuna Sâniob (jud. Bihor) și Spitalului de Boli Cronice din Siret (jud. Suceava). Cele două instituții, care îngrijesc pe cei mai vulnerabili membri ai comunităților respective, utilizează centrale termice pe bază de biomasă donate de companie.

Holzindustrie Schweighofer oferă căldură pentru copiii români

Pentru al cincilea an consecutiv, Holzindustrie Schweighofer donează din nou peleți în valoare de 11.500 de euro în beneficiul centrului social pentru copii „Sf. Ștefan” al Fundației Caritas din Sâniob, jud. Bihor. Cele 70 de tone de peleți, echivalentul a trei camioane pline, sunt necesarul pentru încălzirea copiilor găzduiți la centru pe toată durata iernii.

Centrul social din comuna Sâniob, aflat lângă granița de vest a României, găzduiește 40 de copii și tineri ai căror părinți nu își permit să îi crească din diferite motive. Unii dintre copii provin din medii defavorizate iar alții nu au avut o locuință înainte de a găsi un adăpost nou și primitor la Centrul „Sf. Ștefan”.

Reprezentanții Holzindustrie Schweighofer au aflat de căminul de la Sâniob cu cinci ani în urmă, când îngrijitorii copiilor au solicitat sprijin pentru încălzire pentru lunile reci de iarnă. Decizia a fost rapidă: Holzindustrie Schweighofer a donat fondurile necesare pentru achiziționarea unei centrale termice ce funcționează cu peleți, care a asigurat confortul termic al centrului din 2013.

Sprijinim membrii cei mai vulnerabili ai comunităților

Holzindustrie Schweighofer sprijină proiecte sociale în regiunile în care desfășoară activitățile sale economice. Centrul pentru copii din Sâniob, unde cei mai vulnerabili membri ai comunității primesc ajutorul și atenția de care au nevoie la o vârstă fragedă, este unul dintre proiectele susținute de companie pe termen lung.

Dar acest caz nu este singular. Spitalul de Boli Cronice din Siret, jud. Suceava, unde compania operează o fabrică de panouri, este alt beneficiar al alternativei „verzi” la încălzirea pe bază de gaz metan. Și acolo, Holzindustrie Schweighofer a susținut instalarea unui sistem termic similar. Din 2016, aceeași cantitate de peleți –70 de tone – a fost oferită în fiecare an pentru a încălzi saloanele și oficiile instituției. Spitalul, cu o capacitate de 82 de paturi, îngrijește persoanele aflate în dificultate din micul oraș și localitățile învecinate. (sursa: comunicat de presă)