În perioada 20-26 ianuarie a.c., în funcţie de situaţia operativă înregistrată la nivelul fiecărei subunităţi, poliţiştii au fost prezenţi în zonele de competenţă, unde au depistat şi sancţionat conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor sau a vehiculelor.

În cadrul acţiunii au participat peste 100 de poliţişti care au utilizat mijloacele tehnice certificate din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii au aplicat peste 1.200 de sancţiuni contravenţionale, din care 1.195 sancţiuni la O.U.G. nr. 195/2002: 376 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 15 pentru neacordare a priorităţii pietonilor, 6 pentru neacordare a priorităţii vehiculelor, 82 de abateri ale pietonilor, 6 ale bicicliştilor, 21 de depăşiri neregulamentare, 14 opriri neregulamentare, 20 de situaţii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 133 de premise de conducere, au retras 30 de certificate de înmatriculare şi au întocmit dosare penale pentru 15 fapte penale.

Poliţiştii băcăuani vor continua acţiunile specifice în trafic şi în perioada următoare atât în vederea combaterii abaterilor la regimul rutier cât mai ales pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care oricine, autor sau victimă, poate fi implicat.(sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)