În perioada 20-26 ianuarie a.c., în funcţie de situaţia operativă înregistrată la nivelul fiecărei subunităţi, poliţiştii au fost prezenţi în zonele de competenţă, unde au depistat şi sancţionat conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor sau a vehiculelor.

În cadrul acţiunii au participat peste 100 de poliţişti care au utilizat mijloacele tehnice certificate din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică. Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au aplicat peste 1.200 de sancţiuni.

Exemple:

Un bărbat de 43 ani, din comuna Livezi, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DJ 117, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Un bărbat de 36 ani, din comuna Nicolae Bălcescu, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe Calea Mărăşeşti din localitatea Oneşti, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)