De sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril, 100 de copii nevoiași din Onești și din Dărmănești au luat masa împreună, o masă bogată, pregătită special pentru ei de mai mulți chefi, la restaurantul Taverna Trotușului” din Onești.

Tinerii sărmani, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, identificați cu ajutorul direcțiilor de asistență socială de pe lângă primăriile din Onești și Dărmănești, în cadrul cărora figurează ca fiind cazuri speciale din cauza posibilităților reduse, au fost așteptați cu un meniul bogat, din care n-au lipsit preparatele tradiționale, servite la aperitiv, peștele proaspăt cu risotto și spanac, sărmăluțele calde ori cozonacii, la desert.

În fața farfuriilor pline ochi, care conțineau produse pe care mulți dintre ei le gustau pentru prima oară în viață, copiii manevrau tacâmurile jumătate stângaci, jumătate rușinați de interesul reprezentanților mass-media.

Au gătit pentru cei 100 de copii chefii: Chef Neag Adrian – manager ANBCT România, Chef Alexandru Petrescu – Guerilla Cooking, Chef Liviu Boșnea – Frăția Ceaunelor
Chef Roxana Rus – membru Guerilla Cooking, Chef Florin Vechiu, Chef Loredana Durcan, Chef Mitică Doborceanu, Chef Marin Ion, Chef Cocuța Mocanu, Chef Sandu Carmen, Chef Patrichi Marian, Chef Camil Bărbunțoiu, Chef Viorica Coser, Chef Spiridon Irina.

Intitulat “O masă Caldă pentru Semenii Noștri”, evenimentul a fost inițiat de Chef Aniela Zărnescu, care a ținut astfel să pună în practică promisiunea pe care i-o făcuse unui coleg, Chef Cristi Ice, la un eveniment similar, desfășurat nu cu mult timp în urmă la Buzău.

Dacă restaurantul “Taverna Trotușului” a fost gazda evenimentului, printre agenții economici care au contribuit la buna desfășurare a acestuia se numără Andu Fish, Aristocrat Pub, Licurici, Băcănia Șerban, Complex Seasons, Prakticasa, Magic Garden  Comănești, Roger&Bunghez.