Ziua de 24 ianuarie 2018, când se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, va fi sărbătorită la Onești, pentru al doilea an la rând, într-un cadru mult mai sobru decât în trecut.

Astfel, vor lipsi din program spectacolul de muzică populară și vinul fiert, care făceau deliciul oneștenilor în anii precedenți, în schimb se vor ține mai multe simpozioane și expoziții – în cadrul Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” Onești, precum și un concurs între elevii unităților de învătământ oneștene, dotat cu premii în bani, tema fiind desigur Ziua Unirii Principatelor Române.

La propunerea municipalității, consilierii oneșteni au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, bugetul destinat organizării manifestării cultural – artistice dedicate zilei de 24 ianuarie 2018 – „Ziua Unirii Principatelor Române”: 3.800 de lei, sumă destinată în mare parte premierii elevilor care vor lua parte la concursul amintit anterior.

În alte părți, cum ar fi la Iași, Mica Unire va fi sărbătorită în cadrul unor manifestări care se vor desfășura pe parcursul mai multor zile. Vor avea loc un concert folcloric, o paradă militară, mai multe discursuri ale oficialităților și o ceremonie de depunere de coroane de flori.