Bogdan Radu”. Sau Bogdan “Dumnezeu pe pământ care le știe pe toate” Radu. Unul dintre zecile de conturi false care emit judecăți de valoare și de etică cât e ziua de lungă, pe facebook.

Niciun subiect nu-i scapă, oricât de banal ar fi acesta. Este clar că individul are timp, pentru că nu oricine poate sta cu ochii beliți în desktop sau pe ecranul telefonului non-stop, dar nu pentru a face ceva util, ci doar pentru a comenta pe toată lumea, după bunul său plac.

Chiar dacă probabil că i-ar mai fi plăcut s-o țină langa în felul acesta, că doar tocmai ce am intrat în noul an, ne-am gândit că mâine-poimâine vine vara, și poate ar avea nevoie și invizibilul Bogdan Radu de o vacanță. Totuși.

De aceea l-am trimis la muncă. De unde, la o adică, să poată pleca în concediu!

Pe scurt, i-am dat “block”. Cum ar fi trebuit să procedăm de mult în cazul său.

De astăzi, omul fără chip va avea posibilitatea să se concentreze pe chestiuni palpabile, reale, cum ar fi să-și ia măcar o identitate naibii, și să și-o asume, așa cum este sănătos.

Și să pună mâna la treabă, cam ceea ce fac oamenii de prin jurul său, fiindcă de gargară fără rost ne-am săturat cu toții, ne-o servesc tovarășii de la conducerea țării cu o consecvență demnă de o cauză mai bună.

Ce urmează mai departe? Așteptăm de la invizibilul Bogdan Radu să ne spună în perioada următoare cum se simte după opt ore de muncă pe zi, să-l auzim cum a lucrat, ce a realizat. S-ar putea ca eficiența să nu mai fie aceeași când trebuie să pui chiar tu osul!

Veninul se împroașcă ușor, mai e greu e să construiești câte ceva!

P.S. – Acesta este primul cont fals care primește „block”, dar vor urma și altele, precum și cititorii care nu folosesc un limbaj civilizat.