TTS (Transport Trade Services) SA, cel mai mare transportator roman pe Dunare a anunțat că Pavăl Holding și Fondul de Pensii Private VITAL au dețineri de peste 5% din companie, scrie economica.net.

Pavăl Holding a cumpărat 5,33% din acțiunile transportatorului român pe 11 iunie, iar Fondul de Pensii Administrat Privat VITAL (administrat de Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.) are o deținere de 6,46% din TTS.

Pe 10 iunie, Pavăl Holding a mai făcut o achiziție: a cumpărat 5% din Simtel Team într-o tranzacție privată.

Fondatorii Dedeman și-au consolidat afacerile sub numele Pavăl Holding. Dedeman, Cemacon, Alro Slatina, Dedeman Automobile, afacerile imobiliare, dar și cele din agricultură au fost puse sub aceeași umbrelă.

Grupul TTS este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața transporturilor din România și cel mai mare transportator de mărfuri din bazinul Dunării.

Împreună cu societățile pe care le consolidează, grupul deține o puternică flotă de macarale plutitoare, silozuri și platforme în porturi precum și cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de nave fluviale (din care 420 nave nepropulsate cu o capacitate totală de 768.000 de tone).

Activitatea sa include expediția de mărfuri, transportul fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare și acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.

Operațiunile comerciale ale TTS (Grup) se desfășoară în nouă țări, respectiv în România, Serbia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ucraina și Germania. TTS (Grup) detine active pentru incarcare-descărcare marfa, platforme, macarale, magazii, silozuri in 10 terminale portuare, trei în Constanța și șapte pe cursul Dunării (Brăila, Galați, Giurgiu, Oltenița, Bechet și Turnu Severin în România, precum și Fajsz în Ungaria). (foto: imagine ilustrativă)