Șeful promoției 2021 de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, Ștefan Ștefănescu (foto mic), îndrumat de prof. dr. Costin Dobrotă, s-a calificat pentru Olimpiada Internațională de Fizică și va fi în Lituania, la Vilnius, în perioada 17-24 iulie. El face parte dintre cei cinci elevi care reprezintă România la Olimpiadă, în lotul restrâns, scrie Bacăul Economic.

Ștefan Ștefănescu a absolvit clasa a XII-a cu media 10.

Profesorul care l-a îndrumat în cei patru ani de liceu, dr. Costin Dobrotă, a mărturisit că se simte de două ori norocos. În primul rând pentru că a avut bucuria și plăcerea de a lucra cu un asemenea elev, inteligent, harnic, sclipitor, dar și pentru că profesoara din gimnaziu a elevului, Lenuța Basoc, tot de la Colegiul „Dimitrie Cantemir”, l-a format foarte bine și i-a pregătit startul pentru succesul de acum.

CITEȘTE ȘI: MISTER PERFECȚIUNE. ELEVUL DIN ONEȘTI CARE A ÎNCHEIAT CEI PATRU ANI DE LICEU CU 10 PE LINIE

Studiul fizicii a reprezentat mereu pentru mine o pasiune, nicidecum o obligație și sunt fericit că am șansa de a mă dezvolta în acest minunat domeniu. Bineînțeles, competiția din cadrul lotului a fost acerbă, ca în fiecare an, dar munca și perseverența au dat roade în final. Le sunt dator profesorilor mei, care nu numai că m-au îndrumat de-a lungul anilor, ci m-au și încurajat oricând am avut nevoie, creând un mediu școlar de excepție”, a mărturisit Ștefan Ștefănescu, pentru sursa citată. (foto mare: imagine ilustrativă)