Ziua Națională a României va fi sărbătorită anul acesta fără fast la Onești, decizia autorităților locale de a renunța la parada militară și la tradiționala petrecere cu ciolan și fasole și vin fiert de seara, când se aprindea și iluminatul festiv, fiind determinată de restricțiile antipandemice.

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, a anunțat festivități restrânse, fără participarea publicului, pentru anul acesta.

“În acest an, la Onești – ca de altfel în întreaga țară, festivitățile dedicate Zilei Naționale din 1 Decembrie se vor desfășura într-un cadru restrâns, cu respectarea tuturor regulilor sanitare.

Evenimentul festiv va fi marcat printr-o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc care au luptat pentru libertate și unitate națională.

La mulți ani, Onești! La mulți ani, România!”, a precizat edilul-șef al Oneștiului.

Anul trecut, oneștenii au sărbătorit Ziua Națională în avans, pe 30 noiembrie, pentru ca cetățenii să se poată bucura de prezența fanfare militare (GALERIE FOTO de la ceremonialul de depunere de coroane la Monumentul “Regina Maria” – AICI). (foto: arhivă)