Zilele de concediu în 2019 ar putea fi prelungite cu cele oferite de stat cu prilejul sărbătorilor. În acest an, sunt 15 zile libere, dar pe unele le pierdem pentru că vor fi în weekend. De exemplu, Sfântul Andrei sau Ziua Naţională, scrie observator.tv.

Pe de altă parte însă, cum multe alte sărbători pică în cursul săptămânii, este de așteptat ca Guvernul să declare și alte zile libere, care se intercalează între sărbători.

Prima ocazie în acest sens va fi chiar în ianuarie. Pentru că Ziua Unirii Principatelor Române – care se sărbătorește pe 24 ianuarie – pică joi, este foarte posibil ca Guvernul să dea liber și vineri. Astfel, bugetarii s-ar pricopsi cu prima minivacanță din acest an.

Următoarele zile libere, bugetarii le-ar putea avea de Paşte şi 1 mai care sunt foarte apropiate ca date şi pică luni, respectiv miercuri. Cum este foarte probabil ca marţi să fie declarată zi liberă, minivacanţa ar putea dura de pe 26 aprilie până pe 1 mai, adică de vineri până miercuri, mai scrie sursa citată.

Adormirea Maicii Domnului (Sf. Maria) o vom sărbători în acest an într-o zi de joi, pe 15 august, fapt pentru care Guvernul ar putea declara zi liberă și ziua de vineri, 16 august, situație în care bugetarii ar avea o minivacanță de patru zile, cu sâmbăta și duminica.

În fine, o altă minivacanță se prefigurează la Crăciunul viitor. 25 decembrie pică anul acesta într-o zi de miercuri, iar cum a doua zi de Crăciun este liberă, bugetarii ar putea să primească liber și vineri, 27 decembrie. Ar însemna o minivacanță de cinci zile, urmând să revină la lucru luni, 30 decembrie. Dacă nu cumva liberele s-ar prelungi până după Anul Nou!