Astăzi, la Iași, va avea loc o dezbatere pe marginea propunerilor prevăzute în Masterplan-ul pe sănătate, în prezența reprezentanților Ministerului Sănătății. În privința spitalului din Onești, Masterplan-ul prevede se reducerea numărului de paturi, în vreme ce spitalele din Comănești și Buhuși ar urma să fie pur și simplu închise.

Senatorul Dragoș Benea a organizat, ieri, o întâlnire cu primarii orașelor Onești, Moinești, Comănești și Buhuși și managerii spitalelor din aceste localități, scopul fiind adoptarea unei poziții comune cu privire la Masterplan-ul pe sectorul sănătate, după cum informează bacau.net.

Concluzia pe care o vor susține în comun reprezentanții administrației și sistemului medical județean este aceea că, deși dezideratul Masterplan-ului este de a îmbunătăți serviciile medicale oferite populației și de a veni mai aproape de nevoile pacienților, acesta poate fi atins prin alte seturi de măsuri, mai coerente și adaptate realității”, mai scrie sursa citată.

În cadrul întrevederii de ieri, de la Bacău, toți cei prezenți au subliniat faptul că Masterplan-ul pe sănătate – care prevede reducerea numărului de paturi la spitalul din Onești și închiderea spitalelor din Comănești și din Buhuși – se bazează pe date fundamentate în 2015, care sunt în neconcordanță cu starea de fapt actuală. (foto: bacau.net)

Rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla rezultatul întrevederii de la Iași, privind soarta spitalelor de la Onești, Comănești și din Buhuși.