La data de 31 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bacău, împreună cu reprezentant al Gărzii Forestiere au efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos pe raza de competenţă.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 90,82 m.c. material lemnos în valoare de 12.395 de lei.

Exemple:

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din comuna Brusturoasa, poliţiştii au constatat că, în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice, a fost identificată o diferenţă de 9,57 m.c. lemn de foc, motiv pentru care s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională conform Legii 171/2010.

Totodată, în urma controlului efectuat la o societate comercială din Comăneşti, poliţiştii au identificat o diferenţă de stoc de 76,75 m.c. material lemnos. Poliţiştii au dispus confiscarea valorică a cantităţii de material lemnos şi sancţionarea contravenţională conform Legii 171/2010.

Sursa: IPJ Bacău