Polițişti din cadrul Poliției Municipiului Bacău au acționat vineri, 31 august a.c., pe raza municipiului şi a celor 46 de comune arondate, pe linia asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, a respectării normelor privind circulația pe drumurile publice, a prevenirii și combaterii delictelor silvice, precum și a altor fapte antisociale.

96 de polițiști din mediul urban şi rural au acționat pe raza municipiului Bacău şi a celor 46 de comune aflate în competența secțiilor de poliție rurale subordonate Poliției.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, specialist în silvicultură din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bacău şi lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava.

Poliţiştii au verificat 508 autovehicule, din care 57 înmatriculate în alte state şi au legitimat 701 persoane. Totodată, au fost verificate 44 de unităţi economice, fiind confiscate 2 plase de pescuit şi 54,89 m.c. material lemnos, în valoare de 40694 lei.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni flagrante şi au aplicat 254 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 96.155 de lei.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier. Au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale din care 36 căruţaşilor, 6 pietonilor, 4 bicicliştilor şi au fost constatate 34 de abateri de la regimul legal de viteză. Au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de prevenire, descoperire şi combatere a faptelor antisociale, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cetăţenilor judeţului Bacău.

 

Exemplu:

 

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a 8 persoane identificate într-o societate comercială din Bacău care fumau în spaţiu închis. Faţă de aceştia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 349/2002.

De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a 3 persoane identificate pe strada Alecu Russo din Bacău care, pe fondul consumului de alcool, provocau scandal.

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, împreună cu doi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava au acţionat pe linia verificării modului în care se realizează tăierea, transportul şi valorificarea materialelor lemnoase de către societăţile comerciale. Astfel, a fost verificată  o societate comercială din comuna Răcăciuni care are ca profil de activitate comercializarea de cherestea. În urma controlului efectuat s-a constatat că firma în cauză a expediat 31,80 mc cherestea din brad cu avize de însoţire din care însă nu rezultă provenienţa legală a acesteia. Astfel, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform art. 19 alin.1 lit.b şi alin.4 lit.m şi art. 21 lit.c şi d din Legea nr. 171/2010 cu suma de 13.000 de lei şi a fost confiscată valoric suma de 25.780 de lei, reprezentând contravaloarea celor 31,80 mc cherestea.                                              

Totodată, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Bacău și specialist din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bacău, însoțiți de 2 reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău, au efectuat un control pe linia legalității deținerii și comercializării materialului lemnos, la o societate comercială din Bacău. În urma neregulilor constatate, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 10.000 lei a persoanei juridice și s-a dispus măsura complementară a confiscării cantității de 22,14 mc material lemnos, esență rășinoase, în valoare de 14789,52 lei.